Kincses, SándornéHüse, Angéla2016-05-252016-05-252016http://hdl.handle.net/2437/227965A teák nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. Ezek az antioxidánsok a káros szabad gyökök kialakulásának gátlásával a szervezet egészségmegőrzésében játszanak szerepet, főleg a kardiovaszkuláris és a daganatos megbetegedések elleni védelemben vesznek részt. A természetes forrásból származó vitaminok és antioxidáns források fogyasztása tehát segíti megakadályozni a betegségek kialakulását. Diplomamunkám két fő gyógynövénye a borsmenta és a citromfű, amelyek számos jótékony hatással rendelkeznek. Gyűjtésüket, szárításukat, feldolgozásukat, alkalmazásainak módjait dolgoztam fel, és a belőlük készült teafőzetek antioxidáns tartalmát többféle áztatási idő mellett mértem.38huborsmentacitromfűantioxidánsBorsmenta és citromfű teák antioxidáns tartalmának vizsgálataDEENK Témalista::Kémia