Fekete, ErzsébetKádasné Tarcza, MargitOláh, Márk2017-11-162017-11-162017http://hdl.handle.net/2437/245587A kukorica jelentős beltartalmi értékei miatt válhatott Magyarország legnagyobb felületen termesztett zöldségnövényévé. Ennek következtében a konzervipar nagyon kedvelt nyersanyaga lett. A gyártási folyamat lépéseinek részletes ismerete és a folyamatok megtervezése nélkülözhetetlen a gyártás pontos megvalósítása érdekében. A GMO-kat övező folyamatos bizonytalanságoknak köszönhetően kapott nagy szerepet a GMO-mentes gyártás. A NON-GMO élelmiszerbiztonsági rendszer bevezetéséhez és alkalmazásához számos rendeletben rögzített feltételeknek való sikeres megfelelés szükséges. Ennek következtében tanulmányoztam a Szatmári Konzervgyár Kft. üzemében folyó csemegekukorica gyártás folyamatát, kiemelt figyelmet fordítva a GMO-mentes termelésre.48hucsemegkukoricagyártástechnológiaGMOGMO-mentesA Szatmári Konzervgyár Kft-ben folyó GMO-mentes csemegekukorica gyártásDEENK Témalista::Biológiai tudományok