Bakosné Kiss, Virág ÁgnesBálint, Anna Zita2022-10-232022-10-232022-10-22https://hdl.handle.net/2437/337940Napjainkban a legnépszerűbb témák közé tartozik a környezetvédelem és a fenntarthatóság. A környezet számára a legnagyobb pusztító erőt maga az ember jelenti, ezért is fontos, hogy napjainkra a környezetvédelem olyan népszerű témává nőtte ki magát, amelyről mindenki tud, amelyről mindenkinek van véleménye. A környezetvédelem és a fenntarthatóság nagy utat járt be, új elemekkel bővültek és ezen út során alakult ki a zero waste, mint fogalom és mozgalom. Munkám során a fenntartható gasztronómiával foglalkoztam, amely segítségével nem csak egyéni szinten, hanem vállalati szinten is lehet tenni a Földünk élhetőségéért. Fogyasztói szempontból megvizsgáltam mennyire környezettudatosak az emberek és mit gondolnak a zero wasteről. Iparági szempontból, pedig azzal foglalkoztam, hogy a vendéglátóhelyek miképpen tesznek és tehetnek a fenntartható venéglátásért.82huzero wastefenntarthatóságkörnyezetvédelemZero waste a vendéglátásban, avagy a fenntartható gasztroforradalomZero Waste in hospitality or sustainable gastroperDEENK Témalista::Környezettudományok::Környezetvédelem