Gyémánt, GyöngyiPajor, Máté2015-11-172015-11-172015-11-13http://hdl.handle.net/2437/218449A dolgozatom témája különböző típusú, kezelésű és feldolgozású húskészítmény minták zsírsav profiljainak meghatározása volt. Ez az analitikai tevékenység egy nagyobb tanulmány keretében történt. A dolgozatomban ismertetem a zsírsavak mibenlétét, eredetét, élettani hatásaikat, és az analitikai vizsgálatukhoz szükséges alapismereteket. A dolgozat gyakorlati részében a különböző húsokból és húskészítményekből származó zsírsav metil észtereket (FAME) vetettük alá gáz-kromatográfiás (GC) analízisnek.30huCC0 1.0 UniversalZsírsavGCAnalízisHúsmintaFAMEPulykahúsZsírsav összetétel vizsgálata húskészítmény mintákbólFatty acid profile analysis from processed meat samplesDEENK Témalista::Kémia::Analitikai kémia