Sipos, PéterTóthné Bogárdi, AndreaNyárádi, Renáta2017-10-202017-10-202017http://hdl.handle.net/2437/244309A modern világunkban egyre nagyobb figyelem helyeződik a tudatos táplálkozásra valamint olyan élelmiszerek fogyasztására, amelyek jótékony hatással rendelkeznek. Dolgozatom célja volt létrehozni olyan funkcionális élelmiszert, amely táplálkozás-élettani szempontból fontos vegyületeket tartalmaz, jótékony hatású, ízletes és fogyasztási hajlandóság nyilvánul meg iránta. Középpontba a gazdag beltartalmi összetevőkkel rendelkező áfonyát helyeztem, annak is a liofilizált technológiával tartósított formáját. Munkám során az áfonya két fajtájának, a tőzeg- és kékáfonya felhasználásával kívántam funkcionális élelmiszert létrehozni.48huáfonyafunkcionális élelmiszerkekszfagyasztva szárításKekszek táplálkozási értékének javítása fagyasztva szárított áfonya felhasználásávalDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány