Babka, BeátaJánosik, Dóra2017-11-232017-11-232017-11-22http://hdl.handle.net/2437/245864Szakmai gyakorlatomat az egyik világ vezető élelmiszergyártó vállalat magyarországi gyáregységében, a Nestlé Hungári Kft. diósgyőri gyárában töltöttem. A gyárban üreges csokoládéfigurák gyártása zajlik. Gyakorlatom ideje alatt az egyik fő gyártósor hatékonysága romló tendenciát mutatott, nagy mértékű selejt keletkezett. Ezért választottam szakdolgozatom témájának a csokoládégyártás során keletkezett selejt minimalizálásának javaslattételét. Dolgozatom készítése során felméréseket készítettem, gyártási paramétereket vizsgáltam, majd elemzést végeztem és javaslatokat tettem a selejt keletkezéséhez hozzájáruló problémák megoldására.51hucsokoládéNestléselejtszám csökkentésÜreges csokoládéfigurák gyártási paramétereinek vizsgálata selejtszám csökkentés érdekében a Nestlé Hungária Kft. diósgyőri gyárábanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány