Sánta, Ádám KálmánSzabados, Áron2025-12-182025-12-182025-10-28https://hdl.handle.net/2437/401050Szakdolgozatom a fine dining és különösképpen a fúziós konyha köré épült. Munkám során igyekeztem elméleti síkon ismertetni mit jelent az említett két fogalom, milyen jellemzőkkel rendelkeznek, miként tipizálhatjuk őket, illetve milyen alapelvekre épülnek. Ezt követően primer kutatásomat két részre bontva készítettem egy interjút egy elismert séffel/ gasztronómiai tanácsadóval annak érdekében, hogy a témában tapasztalható jelenségekről mélyebb, gyakorlati meglátásokat szerezhessek, illetve egy kérdőíves felmérést is készítettem, melyben a fine dining és a fúziós konyha fogyasztói megítélését jártam körbe.65hugasztrokultúrafine diningfúziós konyhakulturális keveredésA fine dining és fúziós konyha megítélése, mint modern gasztronómiai vonulat a hazai fogyasztók körébenThe perception of fine dining and fusion cuisine as a modern gastronomic trend among domestic consumersKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.