Sipos, PéterNagy, RóbertEgyed, Csilla2021-11-182021-11-182021-10-22http://hdl.handle.net/2437/324937Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a növényi alapú táplálkozás az emberek életében, egyrészt egészségi, másrészt elvi okok miatt. Ide sorolható a tejallergia, laktózérzékenység. Egyre elterjedtebbek azok a nézőpontok, miszerint a húsmentes táplálkozás a Föld számára kevesebb terhet okoz, így egyre népszerűbb a vegán és vegetáriánus étrend, ami növényi tej alternatívák fejlesztését igényli. Egy növényi alapú kölesitalt hoztam létre. Célom az volt, hogy fejlesszek egy olyan tejhelyettesítőt, ami beltartalmilag megfelelő és ízben is kellemes a fogyasztása. Ennek érdekében banánnal és mézzel dúsítottam a termékemet. Dolgozatom során vizsgáltam az eltarthatóságát, egyes beltartalmi paramétereit. Megterveztem a termék gyártási technológiáját is.53hunövényi italköleskölesitalgyártástechnológiatermékfejlesztésKölesalapú növényi ital fejlesztése és gyártásának megtervezéseDevelopment and planning of the production of a millet-based plant drinkDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány