Diósi, GerdaCzine, Renáta Erzsébet2019-05-162019-05-162019http://hdl.handle.net/2437/267760Szakdolgozatom témájaként 8 különböző természetes színezőanyaggal dúsított édes keksz elkészítését és vizsgálatát választottam. Fontos volt számomra, hogy mindamellett, hogy megfelelő küllemú és ízvilágú kekszet érek el, a színezőanyagok hatására, azok élettani hatást is gyakoroljanak a késztermékre. Szárazanyag-, polifenol- és flavonoid tartalmat, valamint reológiai, színintenzitás és érzékszervi vizsgálatot hajtottam végre annak érdekében, hogy egy átfogó eredményt kapjak az elkészült termékről.45hukekszédes keksztermészetes színezőanyagreológiaflavonoidpolifenolszárazanyagÉdes keksz dúsítása természetes színezőanyagokkalEnriched sweet biscuit with natural coloringsDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány