Ungai, DiánaPócsik, Richárd2021-05-032021-05-032021http://hdl.handle.net/2437/308199Diplomamunkám témájaként szerettem volna egy olyan élelmiszert választani, amelyen azon túl, hogy kellőképpen átfogó vizsgálatot lehet végezni, hozzájárulok annak pontos értékének bemutatásához. Véleményem szerint a kolbász remek választás ebben az esetben, hiszen egy komplex élelmiszercsoportról van szó, amely több évszázados múlttal rendelkezik. Diplomadolgozatom során szárazkolbászokon végeztem el különböző vizsgálatokat összehasonlíthatóságuk érdekében. A kolbászok szándékosan a kereskedelmi forgalmazásból származtak, hogy olyan mintákat tudjak vizsgálat alá vonni, amelyek bármely fogyasztó számára elérhetőek. A minél átfogóbb tanulmány érdekében több márkából szereztem be ezeket a termékeket. Munkám célja a kolbász, mint élelmiszer értékének bemutatása, illetve a dolgozat során tanulmányozott kolbászok hasonlóságainak és különbözőségeinek feltárása volt.50hukolbászösszehasonlító vizsgálatszárazanyag-tartalomhamutartalomelemtartalomKereskedelmi forgalmazásban elérhető szárazkolbászok összehasonlító vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány