Karaffa, Erzsébet MónikaMajoros, Anita2015-05-202015-05-202015http://hdl.handle.net/2437/213385A dolgozat két különböző beszállítótól származó, különböző előkészítettségi fokú burgonya és sárgarépa minták mikrobiológiai vizsgálatát tartalmazza. A vizsgálatok során a tisztítva érkező és a saját tisztítású zöldségminták összes élő csíraszáma és összes gombaszáma kerültek meghatározásra. A vizsgálatok során a közétkeztetés szempontjából történt a minták eredményeinek elemzése. A közétkezetésben a törvényi előírásoknak megfelelően bizonyos zöldségek nem csak hőkezelés után, hanem nyers állapotban kerülnek a fogyasztókhoz, többek között kisgyermekekhez és idősekhez, így kiemelten fontos a felhasznált nyersanyagok mikrobiológiai minősége.39 oldalhuKözétkeztetésmikrobiológiaburgonyasárgarépaKözétkeztetésben használt, előkészített zöldségek mikrobiológiai vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány