2008-12-192008-12-199639553565http://hdl.handle.net/2437/72158A szőlő termesztése és a bor készítése komoly szakértelmet igényel. A kistermelők széles tábora is az egyre jobb minőség elérésére törekszik és ehhez a szakirodalomban található ismeretek sokat segíthetnek. A borászati kémiai ismeretek tárgyalása során az olvasó középiskolai kémiai ismereteire alapozva mindvégig törekedtem a közérthetőségre és szándékosan kerültem a mélyebb tudományos megközelítést, a korszerű műszeres analitikai módszerek tárgyalását. A fentieket előrebocsátva adom közre minden kedves olvasómnak a borok gyakorlati kémiai vonatkozásait tárgyaló könyvemet. (A szerző) A fentieket előrebocsátva adom közre minden kedves olvasómnak a borok gyakorlati kémiai vonatkozásait tárgyaló könyvemet. (A szerző)9639553565http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibDEK490354bibDEK490354