Kincses, SándornéSzakács, Dóra2013-11-222013-11-222013-10-302013-11-22http://hdl.handle.net/2437/176929A napraforgó-étolaj különböző előállítási technológiáinak bemutatásával és termékeik vizsgálatával a célom a gyártás és a sütés hatására végbemenő változások bemutatása.A vizsgálatok során két 100% napraforgó olajat használtam mintaként, melyek közül az egyik hidegen sajtolással, míg a másik finomítási eljárással készült, valamint egy több alapanyagból, finomított technológiával előállított, kevert olajat, mely 45% napraforgóból, 45% repcéből és 10% kukoricacsírából készült. Megvizsgáltam őket nyers állapotban, hogy az eredmények és változások jól összehasonlíthatók legyenek az előmelegített és sütés után vett mintákkal.A vizsgálatok során jódszám és savszám-meghatározást végeztem.40hunapraforgóétolajhidegen sajtoltjódszámsavszámKülönböző előállítási technológiákkal készült étolaj vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány