Füzesi, IstvánLajter, Ibolya2017-05-042017-05-042017-04-28http://hdl.handle.net/2437/239296Alapvető élelmiszerbiztonsági követelmény, hogy a veszélyes élelmiszerek ne kerülhessenek emberi fogyasztásra. A fogyasztó ma már szinte csak garantáltan biztonságos élelmiszert hajlandó megvásárolni, és egyre jobban igényli a termékek egyre több információval történő ellátottságát, származásuk, eredetük pontos ismeretét és visszakövethetőségét. Egy vállalatnak, aki hosszú távon a piacon szeretne maradni, elengedhetetlenül fontos, hogy jól nyomon követhető, megbízható minőségű áru kerüljön ki a kezei közül. Dolgozatomban egy hazai sertés vágóhíd munkafolyamatainak és belső nyomonkövetési rendszerének ismertetésén keresztül elemeztem, hogy mennyire hatékony az itt alkalmazott nyomonkövetési rendszer, és mennyire alkalmas a törvényi előírások maximális betartására, valamint vizsgáltam, hogy a jelenlegi nyomonkövetési rendszer javítása, gyorsabbá és pontosabbá tétele érdekében szükség van-e a vállalat informatikai rendszerének fejlesztésére, vagy egy vállalatirányítási információs rendszer kiépítésére.62huvágóhídnyomon követéssertésTermék nyomon követés vizsgálata egy hazai sertés vágóhíd példáján keresztülExamination of the meat traceability through an example of a hungarian pork sloughterhouseDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány