Máthé, EndreHorváth, BrigittaLázár, Dávid2017-11-222017-11-222017-10http://hdl.handle.net/2437/245780Diplomadolgozatom célja egy olyan termék létrehozása volt, amely magas fehérje- és rosttartalommal rendelkezik, ezáltal megfelelve különböző fogyasztói csoportoknak. Alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalma miatt könnyedén beilleszthető diétázók, sportolók, gyermekek, idősek és egészséges táplálkozást folytatók étrendjébe. Ezeknek a csoportoknak megnövekedett fehérjeigényük van, amit a tejsavófehérjével dúsított száraztésztával könnyebben kielégíthetnek. A különböző mennyiségű tejsavófehérjével dúsított száraztészta-modellek savfokát, nedvességtartalmát, valamint a fizikai vizsgálatok közül a víz felvevőképességét, valamint érzékszervi tulajdonságait vizsgáltuk meg.33hufehérjeszáraztésztatejsavódúsított élelmiszerSzáraztészta dúsítása tejsavófehérjévelDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány