Sipos, PéterLakatos, Mónika2015-10-302015-10-302015-10-30http://hdl.handle.net/2437/217593Dolgozatomban részletesen bemutatom Tokaj földrajzi elhelyezkedését, geológiáját illetve a borok előállítási technológiáját és külön rátérek a Tokaji Aszú készítésére. Az üzemi tevékenységem során alkalmam volt több területen bekapcsolódni a válalkozás tevékenységébe, így a szakdolgozat eredméynei között ottani mérési eredményeimet kívánom bemuatatni Méréseket végeztem a cukortartalom változásának vizsgálatára különböző szőlőfajtáknál, melyet időszakosan követtem. Termésbecslést végeztem a borászat mind a három dűlőjén, illetve lényeredék számítást végeztem a leszüretelt szőlőmennyiséggel.55huNevezd meg! - Ne add el! 2.5 MagyarországbortechnológiaBorkészítésaszúkészítésszőlőfajtákA borkészítés technológiájának bemutatása a Paulay Borház munkáján keresztülDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány