Sipos, PéterSzabó, Dóra2016-10-262016-10-262016-10-26http://hdl.handle.net/2437/231281Szakdolgozatom kölesből és cirokból készült gluténmentes keksz előállításáról és vizsgálatairól szól. A piacon kapható legtöbb termék,a mi gluténmentes kukoricaliszt vagy rizsliszt felhasználásával készül. A célom egy tápanyagban gazdagabb termék előállítása volt. Ahhoz, hogy megtudjam a termékem mennyiben tér el a piacon kapható termékektől, ezek beltartalmi értékeivel kellett összehasonlítanom. Így mértem a szárazanyag-tartalmát, zsírtartalmát, rosttartalmát, fehérjetartalmát és szénhidráttartalmát. Ezek mellett érzékszervi vizsgálatokat is végeztem. Ez azért volt lényeges, mert így megtudtam mennyire népszerű a termék a fogyasztók körében. Emellett a termékadatlapját és gyártmánylapját is elkészítettem.51hukölescirokkekszgluténmentesKölesből és cirokból készült gluténmentes keksz előállítása és vizsgálataiDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány