Gyulai, AnikóBene, Judit2021-04-232021-04-232021http://hdl.handle.net/2437/306959Az a tudás, amit a gyermekek az egészséges táplálkozásról megtanulnak, amíg iskolába járnak, kihat a jövőre is, ez adja meg a felnőttkori táplálkozásuk alapját. Tény tehát, hogy azok az ételek, amelyeket ebben az életszakaszban fogyasztanak, hozzájárul az egészséges életmód kialakulásához és megőrzéséhez. A kutatások eredményeként a legtöbb esetben a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásának növekedését olvashatjuk. Ez megfigyelhető iskolán kívüli családalapú, iskolán kívüli szabadidős tevékenységben, oktatási intézményen belüli szabadon, illetve kötelezően választható programoknál is. A gyermekek minden szocializációs színterében valamilyen formájában megjelenik az egészségfejlesztés. A szülők, az oktatás-, az egészségügy- és a társadalom szakemberei is egyaránt azon dolgoznak, hogy kiépüljön az egészséges életmód ebben az életkorban, hiszen ők a jövő nemzedéke.31huegészségfejlesztésÓvodás és általános iskola alsó korosztályú gyermekek egészségfejlesztési lehetőségei és eredményeiDEENK Témalista::Neveléstudomány