Szűcs, Edit GizellaFodor, Péter2025-06-172025-06-172025https://hdl.handle.net/2437/393122A minőségbiztosítás szerepe az élelmiszeriparban az elmúlt évtizedekben folyamatosan növekedett, és a közelmúltban már központi jelentőségűvé vált. A fogyasztói elvárások állandó változása, a piaci versenyhelyzet fokozódása, valamint a hazai és nemzetközi szabályozások szigorodása egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az élelmiszer-előállító vállalkozások működésük fenntartásához bevezessenek egy szabályozott, megbízható minőségirányítási rendszert. Egy ilyen rendszer alkalmazása folyamatos napi felügyeletet, aktualizálást és fejlesztést igényel, bevezetése és működtetése nem csupán a szabványok követelményeinek betartásáról szól, hanem a vállalati gondolkodásmód és vállalati kultúra átfogó részévé kell válnia. Egy elkötelezett, fejlesztésorientált vezetés és egy megfelelően kialakított rendszer alkalmas arra, hogy hosszú távon biztosítsa a minőségi, biztonságos élelmiszer előállítást.57huMinőségbiztosításélelmiszeriparszabványokMinőségbiztosítás az élelmiszeriparban. Élelmiszeripari szabványok követelményeinek teljesítése a gyakorlatban.Műszaki tudományokrestricted