Béri, BélaMartikán, Ágnes2010-05-062010-05-0620102010-05-06http://hdl.handle.net/2437/95636Az utóbbi időben egyre inkább előtérbe kerültek azok a gondolatok, melyek a környezetbarát mezőgazdasági termeléssel, fenntartható fejlődéssel és nem utolsó sorban az egészség és a környezet fokozottabb védelmével foglalkoznak. Ezek elsősorban az iparszerű mezőgazdasági termelés miatt kialakult környezetszennyezés, az előállított termékek minőségi, élelmiszerbiztonsági problémái, valamint a környezet és egészségtudatos fogyasztói réteg megjelenése miatt váltak népszerűvé manapság. A vásárlók egyre inkább a természetes módon előállított és idegen anyagot nem tartalmazó termékekhez, más néven a bio-, vagy organikus élelmiszerek felé fordulnak. Fontosnak tartom, hogy tudjuk, mi a különbség az organikus és a hagyományos élelmiszerek között és ne csak a médiából és a dobozokon olvasható leírásokból szerezzük információkat arról, hogy mit is eszünk. Ez ihlette dolgozatom témáját, melyben egy bio és egy konvencionális tehenészeti telep tejmintáinak összetételét vizsgáltam és hasonlítottam össze.45huTejbiotejA bio és a konvencionális tej összetételének meghatározása és összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::ÁllattenyésztéstanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek