Lápossi, AttilaValaszek, Péter2024-06-222024-06-222024-05-14https://hdl.handle.net/2437/374536Dolgozatom témája egy 30 éve működő szőlőbirtok és pincészet rövid technikai ismertetése, továbbá EHS szempontú bemutatása. Célom az, hogy bemutassam az Oremus vállalatot, a szőlő betakarításától kezdve egészen a bor eladásával befejezőleg. A munkafolyamatainkat, esetleges veszélyforrásainkat, az esetleges nehézségeinket, végül, de nem utolsó pedig sorban az EHS szempontú megfelelőségeinket. Gyerekkorom óta családi gazdaságunkban dolgozok, több mint nyolc éve dolgozom mezőgazdaságban a termelési oldalon, ebből két évet növénytermesztésben, immáron hatodik éve szőlészetben. Látom a fizikai dolgozók oldaláról is az elvégzésre váró munka nehézségeit, viszont a vezetőségi oldalról is tapasztalom a követelmények szigorú betartatását.55humunkavédelem, tűzvédelem, érintésvédelem, környezetvédelem, egyéni védőeszközök, Tokaj-Hegyalja, szőlő, bor, EHSEgy működő borászati üzem bemutatása EHS szempontbólMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.