Burzán, JánosMárton, Sára2025-12-082025-12-082025https://hdl.handle.net/2437/399541Dolgozatomat a különböző gabonák korpájából készült fermentált ételízesítőből írtam. A recept egy régi erdélyi könyvből származik, amelyet újra szerettem volna alkotni úgy, hogy otthon bárki megismételhesse mindenféle speciális hozzávaló nélkül. A korpa mint melléktermék, funkcionális élelmiszer, amely nem csak testünkre gyakorol pozitív hatást, hanem felhasználása fenntarthatósági szempontból is kiemelkedő.46 oldalhufermentációmelléktermékgabonakorpaÉlelmiszeripari melléktermékek humán célú felhasználása fermentációs eljárássalKémia::BiokémiaBiológiai tudományok::NövényélettanMezőgazdaságtudomány::NövénytermesztésHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.