Diósi, GerdaElek, Ádám2019-10-222019-10-222019-10-17http://hdl.handle.net/2437/274638Az emberek a táplálkozási szokásainak fejlődésével elérték, hogy a gyomruk is összetettebb anyagok emésztését vállalja, ami néha jótékony néha pedig káros irányban indult el. Ebben a dolgozatban csak a pH változásra tértem ki. Igyekeztem olyan anyagokat találni, amelyek a gyomor alacsony pH-ját növelik. Ez a dolgozat a gyomor pH-jának változását vizsgálta különböző zöldség, gyümölcs, gyógy-és fűszernövények ráhatásával. Az eredményeket diagramok formájában prezentáltam némi magyarázattal amely jól mutatja mely irányban tolódtak el ezek az értékek.39huzöldséggyümölcsgyomor pHgyógynövényekfűszernövényekZöldségek, gyümölcsök valamint gyógy- és fűszernövények hatása a gyomor pH-járaDEENK Témalista::Kémia