2008-12-112008-12-119632860403http://hdl.handle.net/2437/55039A Szőlő és bor tizenhatodik kiadása lehetőséget nyújt arra, hogy a hazai szőlészet és borászat szellemi kincstárához tartozó alapművel a szőlőtermesztés, borkészítés iránt érdeklődők a jelenkornak megfelelő ismeretekhez jussanak. A szőlő és a bor fogalma összefonódott. A tudományág folyamatos fejlődése következtében azonban a szakterület művelői inkább csak az egyes részterületek kidolgozására törekednek. Éppen ezért örvendetes, hogy az Olvasó olyan könyvet vehet a kezébe, amely a szakma egészét foglalja magába. A könyv az újabb átdolgozás ellenére is megőrizte Prohászka Ferenc szellemiségét, a szőlészet és a borászat iránt elfogult rajongását.9632860403http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibKLT00345134bibKLT00345134