Vargáné Csobán, KatalinFekete, Erika2024-06-182024-06-182024-04-23https://hdl.handle.net/2437/373293Szakdolgozatomban Szeged és a Dél-Alföld térségét vizsgáltam gasztroturisztikai szempontból. Kérdőíves kutatást végeztem, hogy felmérhessem, a kitöltők mennyire ismerik a térséget, ehhez kapcsolódóan a válaszadók utazási szokásait is megismerhettem. Felmértem, hogy a belföldi utazások során mennyire kedvelt desztináció a Dél-Alföld vagy akár Szeged az utazók körében. Szakirodalmak segítségével a magyar illetve a Dél-Alföld térségének gasztronómiáját is bemutattam a dolgozatomban, mindezek mellett következtetéseket vontam le, mi lenne az, amiben a térség esetlegesen fejlesztésre szorulna. Meg szerettem volna vizsgálni, hogy a folyamatosan bevezetett újítások mellett képesek-e az emberek egy bizonyos szinten megtartani a hagyományokat, népszokásokat főként a gasztronómia, de ugyanakkor a vendéglátás terén is.49hugasztronómiaturizmusDél-AlföldSzegedSzeged és a Dél-Alföld térségének gasztroturisztikai termékfejlesztéseKultúratudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.