Szöőr, Janka ErikaCzipa, NikolettVass, Viktor Tamás2025-07-012025-07-012025-04-22https://hdl.handle.net/2437/395195A szakdolgozat Cynthia A. Roberts: THE FOOD SAFETY INFORMATION HANDBOOK (2001) - című könyvrészletének képesítő fordítása mely. 3. oldaltól a 23. oldalig terjed. Felépítése: Az élelmiszerbiztonság áttekintése A biztonságos élelmiszer meghatározása Élelmiszerekkel kapcsolatos veszélyek Kémiai veszélyek Élelmiszer-adalékanyagok Élelmiszer allergének Gyógyszerek, hormonok és antibiotikumok használata az állattartásban Természetben előforduló méreganyagok Növényvédő szerek Mikrobiológiai veszélyek Baktériumok Vírusok Protozoonok és paraziták Szarvasmarhák szivacsos agyvelőbántalma (BSE) Fizikai veszélyek Az élelmiszer okozta megbetegedéseket befolyásoló tényezők Demográfiai adatok A fogyasztók életmódja és igénye27huKépesítő fordításÉlelmiszerÉlelmiszerbiztonságKépesítő fordítás: THE FOOD SAFETY INFORMATION HANDBOOK (részlet)Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékekMezőgazdaságtudomány::ÁllategészségtanMezőgazdaságtudomány::Mezőgazdasági mikrobiológiaHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.