Czipa, NikolettTóthné Bogárdi, AndreaSipos, László2019-10-242019-10-242019http://hdl.handle.net/2437/274737A diplomamunka kiemelt célkitűzése az volt, hogy a termékek tojástartalma megfelel-e a jelölésen közöltnek. A mérési bizonytalanságot magában foglaló megengedett negatív eltéréseket figyelembe véve.Eltérő tojástartalmat és nedvességtartalmat részletesen vizsgáltam, amit tovább bontogattam elsősorban fehérje-, zsír-, szárazanyag- és szénhidráttartalomra vonatkoztatva. A száraztészták tojástartalma vonatkozásában a fogyasztó abban a tudatban vásárolja meg az adott terméket, hogy azt a gyártó megfelelő tojástartalommal állította elő. Dolgozatommal a tojásos tésztát szerettem volna népszerűsíteni, hiszen táplálkozás-élettani nézőpontból elismerésre méltó. Gazdagabb, teltebb ízzel és különböző főzési tulajdonságokkal is rendelkezik, mint a tojás nélkül készült tészták.44huszáraztésztatojásoskisüzemiKisüzemi Tojásos Száraztészták Összehasonlító Vizsgálata a Nyíradonyi JárásbanDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány