Kaszáné Kiss, MagdolnaOláh, Adrienn2012-12-072012-12-0720122012-12-07http://hdl.handle.net/2437/154749A dolgozatban leírtak alapján általános betekintést nyerhettünk az élelmiszerbiztonság nemzetközi és hazai helyzetéről az Európai Parlament és a Tanács 852/2004/EK rendelete alapján, mely az élelmiszer higiéniára vonatkozó uniós szabályokat tartalmazza. A rendelet előírja a HACCP rendszer kötelező bevezetését. A bevezetett HACCP rendszert beépíthetjük az integrált minőség és környezetirányítási rendszerbe, ezáltal egységes szabályozást létrehozva a vállalkozás számára. A HACCP rendszer mellett ezért röviden bemutatásra kerültek a jelenleg érvényben lévő ISO 9001, ISO 14001 szabványok is. Elemeztem egy étolaj előállításával foglalkozó kisvállalkozásban a tervezett minőség- és környezetirányítási rendszerek integrálásának előnyeit és lehetőségeit illetve a kialakításra váró rendszer tervezetét. A rendszer tanúsítások megszerzése után, végeredményben egy olyan integrált rendszer jön létre, mely kielégíti mind a környezetvédelmi, mind a minőségügyi előírásokat és élelmiszerbiztonsági előírásokat.45huminőségbiztosításkörnyezetirányítási rendszerekMinőségbiztosítás lehetőségei az élelmiszeriparban( A Pellet-96 KKT példája)DEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Vezetéstudomány, menedzsmentDEENK Témalista::Közgazdaságtudomány::Ipari menedzsment