Diósi, GerdaAsztalos, Krisztián2019-04-292019-04-292019-04-26http://hdl.handle.net/2437/266377Kísérletemben olyan pizza jellegű tésztákat vetettem vizsgálat alá, melyek zöldségekből (karfiol és brokkoli) készülnek tojás és bizonyos növényi eredetű adalékok hozzáadásával. Szakdolgozatom célja az alapreceptünkben adalékanyagként feltüntetett útifűmaghéj liszt helyettesítése más, glutént nem tartalmazó szerkezetjavító anyagokkal (pekin, rostanyagok, keményítő) továbbá a késztermékek organoleptikus elemzését elvégeztem több korosztályba tartozó emberekkel, ahol az állag, íz, illat és kinézet voltak a főbb tulajdonsági részek.43hureológiapizzakarfiolbrokkolipizzatésztatésztaZöldség alapú pizzatészták reológiai tulajdonságainak vizsgálataInvestigation of the rheological properties of vegetable pizzasNövényfeldolgozásSütőiparÉlelmiszertechnológia