Pusztahelyi, TündeUri, Zsolt2023-05-042023-05-042023-04-24https://hdl.handle.net/2437/351783A diploma munkám elkészítése során, egy szabolcsi élelmiszeripari szakiskola tanműhelyében a HACCP elvek alapján teljesített higiéniai előírások ellenőrzését vizsgáltam meg. Elsősorban a tanulók és a tanüzem higiéniai szempontjai alapján. Javaslatokat tettem az esetleges problémákra, amelyek aztán a továbbiakban megoldásra kerültek. A HACCP-t hatékonyan kell alkalmazni a biztonságos élelmiszerek, és kiváló termékek előállítása során a tanműhelyekben, mivel a legfontosabb a veszélyek megelőzése és kiküszöbölése, a higiéniai feltételek megtartása mellett. Célom az, hogy feltárjam a hiányosságokat és ellenőrizzem, hogyan teljesülnek a higiéniai követelmények az iskolai tanműhelyben, azaz belső auditot végezzek, figyelembe véve a vonatkozó HACCP-szabványoknak való megfelelést. Összességében elmondhatom, hogy a diploma dolgozatom elkészítése során betekintést nyertem, a tanműhely munkájába és a tanulók felelősségteljes higiénikus munkarendjébe. Megbizonyosodtam arról, hogy minta lehet más sütőipari vállalkozások számára az itt folyó munka, illetve az, hogy HACCP alapelveket betartva megfelelő higiéniás körülmények között állítanak elő termékeket.61huHACCPhigiéniaélelmiszeriparélelmiszer-biztonságSzabolcsi agrárszakképző iskola tanműhelyének higiéniai ellenőrzése a HACCP elvek szerintDEENK Témalista::MezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.