Kertész-Molnár , SzilviaMihály-Karnai , LauraSári, Kata2022-10-272022-10-272022-10-23https://hdl.handle.net/2437/338452Szakdolgozatom témájául a csirkehús fogyasztási és vásárlási szokásainak vizsgálatát választottam. Az első, szakirodalmi részben a téma elméleti hátterével foglalkoztam. A dolgozatom második részében kérdőíves felmérést alkalmazva próbáltam minél inkább feltérképezni a témakört a fogyasztók szemszögéből. A szekunder adatgyűjtésem során közvetlen helyzetelemzést végeztem az általános hús, majd a csirkehús fogyasztását és vásárlását illetően, kitérve a húsok kedveltségére, pozitív hatására, annak elutasításának okaira, valamint az árakra. Dolgozatom első részében átfogó képet kívántam mutatni a húsfogyasztás elméleti hátteréről, ehhez számtalan kutatást olvastam különböző, a témában érdekelt személyektől. Fontosnak tartottam a vitatott témák feltárását, pédául a hús negatív hatását illetően, miszerint nem a hús, hanem annak mértéktelen fogyasztása lehet káros az emberi szervezetre. Továbbá hangsúlyt szerettem volna fektetni pozitív hatásaira, melyek összetételéből erednek. Primer kutatásom részét képezte a hazai lakosok online kérdőíves megkérdezése a hús, továbbá a csirkehús fogyasztását és vásárlását illetően.52hucsirkehúsfogyasztásvásárlástáplálkozásA csirkehús fogyasztási és vásárlási szokásainak vizsgálataExamination of chicken meat consumption and consumer behaviourDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány::Tej, hús és más állati termékek