Szabóné Szikszai, BoglárkaKaraffa, LeventeKiss, Tamás2017-12-152017-12-152017http://hdl.handle.net/2437/246524Dolgozatomban vizsgáltam a rázott lombikok oxigénátadási tulajdonságaira ható egyes paramétereket. Méréseket műanyagból készült, szenzorral gyárilag ellátott lombikkal végeztem, szulfit oxidációs módszert alkalmazva. A vizsgált faktorok a lombik méret, töltöttség, a rázatás fordulatszáma és kitérése, a dugó típusa, valamit a bordák hatása voltak. Az eredmények felhasználása megkönnyítheti a legideálisabb körülmények kialakításához szükséges változók beállítását a későbbi mikrobiológiai munka során.39hurázott lombikOTRszulfit oxidációs módszerKülönböző rázott fermentációs paraméterek OTR-re kifejtett hatásának vizsgálataDEENK Témalista::Biológiai tudományok