Fehér, AndrásErdős, Menta Bernadett2016-11-022016-11-022016http://hdl.handle.net/2437/231466Napjainkban egyre többet találkozunk a táplálékallergia és táplálékintolerancia kifejezésekkel, valamint az aktuális „divat diétákkal”, amik a házon kívüli étkezési formákra is hatással vannak. A vendéglátóegységek piacképessége mára már függ attól, hogy mennyire tudja kielégíteni a speciális étrendet követő fogyasztók igényeit. Ez az éppen aktuális rendeletek betartásán túl, nagyban függ attól is, hogy a vendéglátóhelyen dolgozók mennyire szakképzettek a témában. Dolgozatom célja, hogy megismerjem a speciális igényű fogyasztók szokásait és feltérképezzem hogyan viszonyulnak a debreceni vendéglátóhelyek ezekhez a vendégekhez. Úgy gondolom, a vendéglátásnak ez a formája még nagyon kezdetlegesen van jelen, és további szigorú előírásokra van szükség ahhoz, hogy a speciális étrendet követők is biztonsággal étkezzenek házon kívül is.70huvendéglátásspeciálisétkezési szokásokSpeciális étrendűek fogyasztói magatartásának vizsgálata a vendéglátásbanDEENK Témalista::Társadalomtudományok