Magyar, KárolyBánszky, Dóra2009-03-172009-03-1720082009-03-17http://hdl.handle.net/2437/80099Az élelmiszer eredetű megbetegedések döntő hányadát a nem megfelelő nyersanyagok felhasználása és a hibás gyakorlat okozza. Világszerte növekszik a fogyasztók igénye, hogy csak olyan nyers, előkészített vagy feldolgozott élelmiszerek kerüljenek kereskedelmi forgalomba, amelyek biztonságosak. Ennek elérésére a HACCP módszert egyre szélesebb körben használják az élelmiszerek előállításával, forgalmazásával és a vendéglátással kapcsolatos tevékenység során. Kutatásomat a témát érintő szakirodalmi adatok és leírások összegyűjtésével és feldolgozásával kezdtem, amely biztosította az alapot a szakdolgozat megírásához. A szakirodalmi áttekintésben a téma megértéséhez szorosan kapcsolódó szabályokat, meghatározásokat, fogalmakat fejtek ki. A HACCP-rendszer megismerése, alkalmazásának területei.53 p.huminőségbiztosítási rendszerekszarvasmarha tartástejtermelésélelmiszer-iparA HACCP-rendszere az Ibránytej Állattenyésztő és Tejtermelő Kft. telepén-