Balogh, PéterNagy, Richárd2016-12-012016-12-012016-11-22http://hdl.handle.net/2437/232933Széles körben elfogadott az a tény, miszerint 2050-re 9 milliárd ember fog élni a Földön. Ahhoz, hogy ennyi ember élelmiszerellátása megoldott legyen, a jelenlegi élelmiszer előállítás mennyiségét közel a duplájára kell növelni. Új élelmiszer előállítási módszereket kell kialakítanunk. Az ehető rovarok mindig is részei voltak az emberek számára rendelkezésre álló táplálkozási formáknak, azonban egyes társadalmak elutasítják az ilyenforma élelmezési lehetőséget. Az innovatív élelmiszerek egy olyan hátrányos helyzetből indulnak, amely során nem csak egy vagy néhány érzékszervre kell pozitívan hatniuk, hanem szinte mindegyikre. A dolgozatom célkitűzése a rovarfogyasztáshoz kapcsolódó kihívások és lehetőségek összefoglalása illetve egy részben saját szerkesztésű, a témához kapcsolódó elfogadottsági felmérés statisztikai elemzése.59hualternatív energiainnovációrovarfehérjeEgy alternatív fehérjeforrás értékelése: A rovarfogyasztás kihívásai és lehetőségeiEvaluation of an alternate source of protein: challenges and opportunities of entomophagyDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány