Süli-Zakar, IstvánNagy, György2011-12-092011-12-092011-12-092011-12-09http://hdl.handle.net/2437/119761A kutatásaim során egy átfogó képet sikerült kialakítanom a haltermelés felépítéséről. Bemutattam a világ akvakultúrájára és a halászatára jellemző főbb tendenciákat, a két termelés közötti mennyiségi különbségeket. Levonható az a következtetés, hogy az előállítot termékek jelentős részét az akvakultúra adja, ezzel ellentétben a halászati termelés csökkenő tendenciát mutat. Rávilágítottam, a halászat csökkenő mértékének okaira.100huhaltermelésökológiaHaltermelés, halfogyasztás és az üzemi halászat ökológiai hatásának bemutatásaDEENK Témalista::Földtudományok::TársadalomföldrajzDEENK Témalista::Földtudományok::Tájvédelmi földrajz