2008-12-042008-12-049639207586http://hdl.handle.net/2437/43224Talán nem túlzás azt állítani, hogy az utóbbi idők magyar irodalma kissé szegényesebb a gasztronómiai témákat illetően. A nagy régieknek ugyanis ugyanolyan fontos volt a has témája, mint az észé vagy a szívé. Gondoljunk csak Kosztolányi tárcáira, Krúdy Szinbád-novelláira, Tömörkény írásaira (melyben az alföldi parasztság gasztronómiáját örökítette meg), Mikszáth haspártiságára, a század első felének irodalmára, akik emléket állítottak a legendás kávéházi időknek. A Magyar Konyha egy éven keresztül közölte 24 fiatal magyar író gasztronovelláit azzal a nem titkolt céllal, hogy újabb lendületet adjon a magyar irodalomban amúgy is értékes múlttal rendelkező gasztronómiai prózának.9639207586http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ623443bibFSZ623443