Bács, BenceOláh, Szabolcs Márk2025-01-142025-01-142023-10-25https://hdl.handle.net/2437/385191A vendéglátóipar Magyarországon gazdasági lehetőségeket kínál a turizmus növekedése és a gasztronómiai vonzerejének fokozása révén. Az éttermek, kávézók és szállodák számának emelkedése lehetőségeket teremt munkahelyteremtésre és vállalkozások indítására. Azonban a verseny fokozódik, és az ágazat szezonalitással és munkaerőhiánnyal is küzd. Az árváltozások és a költségek növekedése szintén kihívást jelent a vállalkozások számára. Az innováció és a minőségi szolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikeres vendéglátóipari vállalkozások számára.21huVendéglátóipar,GazdaságA vendéglátóipari ágazat gazdasági kihívásai és lehetőségei MagyarországonDEENK Témalista::KözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.