Bakos, RóbertnéBezzeg, Anett2020-05-042020-05-042020-04-30http://hdl.handle.net/2437/285464Dolgozatom Magyarország borturizmusáról és a Tokaj-Hegyalja történelmi borvidék bemutatásáról szól. A dolgozatom elején a borról lesz szó, majd a borturizmus fontosságát emelem ki. A következőkben a Tokaji borvidék különlegességét taglalom, valamint a bor és a gasztronómia szoros kapcsolatára is kitérek. Primer kutatásom során ellátogattam Mád településre, ahol egy népszerű éttermet választottam ki arra, hogy bemutassam a dolgozatomban, továbbá egy kérdőíves felmérést készítettem a Tokaji borvidék ismertségéről hazánkban, valamint a minőségi borfogyasztás fontosságáról.71huborturizmusTokajBorturizmus Magyarországon, Tokaj-Hegyalja kitüntetett szerepeDEENK Témalista::Földtudományok::Utazás