Takácsné Hájos, MáriaUngvári, Bettina2019-11-202019-11-202019-10-29http://hdl.handle.net/2437/276505Az édesburgonya iránti igény évről évre növekedik, az emberek egészségesebben szeretnének táplálkozni. Ez a növény alapját képezheti a tudatosabb emberi táplálkozásnak. A kutató munka témája a különböző batáta fajták értékelése saját előállítású szaporító anyagból. Méréseinkkel választ kívánunk adni arra, hogy üvegházi hajtatással hogyan állítható elő megfelelő minőségű szaporító anyag. Továbbá, kiültetést követően melyik fajta bizonyul a legjobbnak az adott termesztési körülmények között.35huÉdesburgonyaIpomoea batatasszaporítástermesztésÉdesburgonya (Ipomoea batatas (L.) Lam.) fajták ertékelése saját előállítású szaporító anyagbólDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány