Czipa, NikolettBíró, Luca2025-06-182025-06-182025-05-06https://hdl.handle.net/2437/393210Diploma dolgozatom során 16db lekvárt vizsgáltam. Az általam készített lekvárok alapját mindnek más más gyümölcs képezte és egyeseknél adtam hozzá különböző fűszereket, hogy ezáltal nem hétköznapi ízvilágú lekvárokat hozzak létre. A vizsgálatokat a Debreceni Egyetem Élelmiszer tudományi Intézetének laboratóriumaiban végeztem el mely során mértünk szárazanyagtartalmat, savtartalmat, összes polifenol és flavonoid tartalmat továbbá makroelem és mikroelem tartalmat.Az ezáltal kapott eredményeket oszlop diagrammokon szemléltettem.Célomként tűztem ki a különböző lekvárok beltartalmi paramétereinek összehasonlítását.58huházi készítésű lekvárpolifenolflavonoidszárazanyagtartalomsavtartalomHázi készítésű lekvárok beltartalmi paramétereinek vizsgálataMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.