Vágó, ImreKovácsné Paulusz, Nikolett2019-05-222019-05-222019-04-15http://hdl.handle.net/2437/267993A dolgozatom célja a szilva feldolgozásának bemutatása, valamint a késztermékek kiértékelése volt. Kiemelt figyelmet fordítottam az intenzív, az integrált és az ökogazdálkodásban termelt gyümölcsből készült szilvalekvár és szilvapálinka vizsgálatára. Elsőként a szilva eredetét és jelentőségét mutattam be. Bemutattam a vizsgált termékek előállításához felhasznált szilvatermő területeket. Ezt követően ismertettem a vizsgált tulajdonságok jelentőségét, amelyek a flavonoidokra, a polifenolokra és az antocianinokra, valamint a szilvapálinka esetében a Brix értékre, a vas,- réz és cianin tartalomra terjedt ki.58huSzilvalekvárszilvapálinkabeltartalomA szilvalekvár és szilvapálinka vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány