Czipa, NikolettSomosi, Kitti Nikoletta2017-10-252017-10-252017-10-25http://hdl.handle.net/2437/244394Szakdolgozatom témájaként, célul tűztem ki a különböző paprikafajták C-vitamin tartalmának vizsgálatát. A méréseket 6 különböző paprikafajtán végzem. Dolgozatom második részében a C-vitamin tartalom meghatározása mellett célul tűztem ki a paprikafajták szárazanyag-, összes polifenol-, flavonoid-, illetve savtartalmának vizsgálatát is. A polifenolok a gyümölcs-, zöldségfélékben előforduló természetes vegyületek, melyek képesek megvédeni az emberi szervezetet a szív- és érrendszeri betegségektől, valamint fontos szerepük van a különböző rákos megbetegedések kialakulásának megelőzésében, jelentős molekulacsoportjának köszönhetően.36hupaprikac-vitaminSzent-Györgyi AlbertKülönböző paprikafajták C-vitamin tartalmának összehasonlításaDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány