Fekete, IstvánBalogh, Réka2021-11-172021-11-172021http://hdl.handle.net/2437/324861A szakdolgozatom szuvidált almából és körtéből előállított gyümölcskocsonya készítéséről szól, amelyhez különböző állományjavítókat adagoltam. A gélesítő anyagokon kívül egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, a célom egy egészséges termék előállítása volt. Az állományjavítók adagolása egy technológiai fejlesztés, miként hatnak a termék állományára, reológiai tulajdonságaira, amit állományvizsgálattal tanulmányoztam. A kutatásom során egy másik kísérletemben pedig arra voltam kíváncsi, hogy a különböző szuvidálási hőmérsékletek és hőkezelési időtartamok miként befolyásolják a termék összpolifenol és flavonoid tartalmát.62huszuvidáláshőkezelésállományjavítókpolifenolflavonoidSzuvidálási technológiák alkalmazása különböző gyümölcskészítmények előállítására és azok összehasonlító vizsgálataDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány