2008-12-152008-12-159639552011http://hdl.handle.net/2437/65001Váncsa István könyve harminc évig készült, ennyi ideje gyűjtögeti a szerző az ízlése szerinti recepteket, s végül ezek közül választotta ki ezeregy étel leírását. A könyv a konyhaművészetre vonatkozó ismeretek gazdag tárháza is. Olvashatunk benne olyasmiről, mint hogy mi köze van a magyar lakodalmas birkának Belső-Ázsiához, a töltött káposztának Perzsiához... Szó esik a könyvben a világegyetem létezését meghatározó fizikai állandók és a marhafarok különös, misztikus kapcsolatáról, a rákok víz alatti hetvenkedésének matematikai vonatkozásait leíró Rayleigh-Plesset típusú egyenletekről..., de mindenekelőtt a konyhaművészet filozófiai, irodalmi, képzőművészeti és vallástörténeti hátteréről is.9639552011http://webpac.lib.unideb.hu:8082/WebPac/CorvinaWeb?action=cclfind&resultview=long&ccltext=idno+bibFSZ961844bibFSZ961844