Kincses, SándornéKósa, Judit2012-05-312012-05-312012-05-312012-05-31http://hdl.handle.net/2437/129657A nyomon követhetőség: az a képesség, amely lehetővé teszi egy élelmiszer mozgásának követését az előállítás, a feldolgozás és a forgalmazás egyes fázisaiban. Elsődleges célja, hogy ha az élelmiszerrel kapcsolatban egészségügyi kockázat veszélye merül fel, biztosítva legyen a termék tétel gyors azonosítása, fellelhetősége, visszahívhatósága. Ez azt jelenti, hogy a termékben jelenlévő összetevők mindegyikére ki kell terjednie. Mivel a Magyar Élelmiszertörvény is megköveteli, a vállalkozásoknak olyan nyomon követési rendszert kell működtetniük, amely igazolható módon lehetővé teszi egy konkrét termékkel kapcsolatos, az élelmiszerláncban szereplő összes szervezet azonosítását, nem megfelelőségek esetén elősegíti a termék visszavonását, visszahívását, a nem megfelelőségi okok felderítését. Biztosítani kell a termék megfelelőségét, egészségre ártalmatlanságát.65hunyomon követésTermék nyomon követés a Parmen Konzervipari Zrt-nélDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány