Peles, Ferenc ÁrpádTokody, Flóra2018-05-152018-05-152018-05-15http://hdl.handle.net/2437/252167Diplomamunkám célja a laktózmentes túró minőségét befolyásoló tényezők feltárása, vizsgálata. Egy tejfeldolgozó üzem által kapott adatokból következtettem a laktózmentes túró minőségére, enterobaktérium-szám, illetve élesztő-és penészgombaszám tekintetében. Önálló vizsgálataim egy részét képezi a laktózmentes túróminták enterobaktérium-szám vizsgálata illetve a minőséget befolyásoló érzékszervi tulajdonságok vizsgálata, profil-analízis módszerével. A kiértékelt eredmények vonatkozásában következtettem a laktózmentes túró minőségére.67hutúrólaktózmenteshigiéniaérzékszervi tulajdonságminőségA laktózmentes túró higiéniai és és érzékszervi állapotának vizsgálata és hatása a minőségreDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány