Jevcsák, SzintiaKiss, DóraFodor, Gertrúd Panna2025-01-062025-01-062024https://hdl.handle.net/2437/384344A termékfejlesztési tevékenységem középpontjában a gumicukorgyártás áll. Kísérleteim során elsődleges célom az volt, hogy újra gondoljam a gumicukor hagyományos formáit és ízvariációit, hogy túllépjek a megszokott ízprofilokon és egy modern, valamint egyedi ízvilágot alkossak meg. Napjainkban egyre nagyobb igény mutatkozik a gyógynövények adta természetes és jótékony hatások iránt a gyógyszerekkel szemben, ezért gyógy- és fűszernövény kivonatokat alkalmaztam, mint természetes színező- és ízesítőanyag.53hugumicukorantioxidáns-tartalompolifenol-tartalomflavonoid-tartalomoganoleptikai vizsgálatGYÓGY-, ÉS FŰSZERNÖVÉNY EXTRAKTUMOKKAL ÍZESÍTETT GUMICUKROK TERMÉKFEJLESZTÉSE, ORGANOLEPTIKAI VIZSGÁLATA ÉS ANTIOXIDÁNS KAPACITÁSÁNAK MEGHATÁROZÁSAMezőgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.