Szűcs, IstvánKósa, Levente2009-03-162009-03-1620082009-03-16http://hdl.handle.net/2437/80057Diplomadolgozatom fő témája a hal- és biohal fogyasztási szokások vizsgálata Debrecenben. A téma igen aktuális hiszen az ökológiai halgazdálkodás a az ökológiai gazdálkodás egyik legfiatalabb ága. Célom, hogy megállapítsam a hal és biohal fogyasztás mértékét és vásárlási szokásait valamint a biohal ismertségét. A dolgozat kérdőíves megkérdezésen alapszik, melyet 250 fős mintával végeztem. A mintavételt követően az eredményeket kódoltam és táblázatkezelő segítségével kiértékelte. A feldolgozás során összefüggésvizsgálatokat, kérdések közötti kapcsolatot, valamint megoszlásokat számoltam és értékeltem. Az kérdéseket egyenkét elemeztem és szemléltetőként a legtöbbhöz egy ábrát vagy táblázatot csatoltam. A kiértékelés folyamán leíró jeleggű értékelési módszert alkalmaztam. Az értékelés végén összegeztem a megállapításokat és javaslatokat tettem a problémák javítására.72 p.huFogyasztási szokásokbiogazdálkodáshalökológiai haltenyésztésÖkológiai és hagyományos technológiával előállított haltermékek fogyasztási szokásaiConsumer customs of fish and fisheries products which was produced by ecology and conventional technologyDEENK Témalista::Mezőgazdaságtudomány