Sánta, Ádám KálmánSzalontai, Zita2024-06-182024-06-182024-04-23https://hdl.handle.net/2437/373313A dolgozatom témája a spanyol és katalán cukrászati készítmények lehetséges szerepe a vendéglátásban. Bemutatásra kerülnek a leghíresebb spanyol és katalán édességek, megjelenési formáik és szerepük a magyar vendéglátásban, illetve, hogy a magyar fogyasztók mennyire kedvelik ezeket a desszerteket, valamint ezek a cukrászati készítmények milyen formában jelennek meg úgy Spanyolországban, mint Magyarprszágon. A dolgozatban említésre kerül az is, milyen utazási szokásaik vannak a kuatásom során megkérdezett embereknek, és mennyire vannak tisztában a spanyol gasztronómiai értékekkel. A kutatásomban két interjú alany is segítségemre volt. Egyikük a magyar míg másikuk a spanyol vonalról engedett betekintést szakmai tapasztalataikba. Előbbi alanyom egy magyar szakács, akivel Spanyolországban dolgoztam, utóbbi alanyom pedig spanyol és végzettsége szerint cukrász, szintén Spanyolországban ismerhettem őt meg.48huGasztronómiaCukrászatSpanyolországPastelerias, avagy a spanyol és katalán cukrászati készítmények lehetséges szerepe a vendéglátásbanPastelerías, or the possible role of Spanish and Catalan confectionery products in cateringKözgazdaságtudományHozzáférhető a 2022 decemberi felsőoktatási törvénymódosítás értelmében.